JAC & JIP

Jong zijn is niet altijd gemakkelijk.

Er gaat vanalles in je hoofd om. De dingen die je meemaakt, maken het niet altijd gemakkelijker. Soms kan je terecht bij vrienden en familie. Of vind je er zelf een weg doorheen. Maar iedereen kent ook momenten dat het helemaal niet meer lukt. En daar heb je recht op. Maar iedereen heeft ook recht op goede hulp.

Daarvoor is het JAC er!

Het JAC helpt jongeren met al hun vragen en problemen. Problemen thuis? Op zoek naar je eigen stek? Vragen over seks? Slachtoffer van geweld of misbruik? Geldproblemen? Vragen over drugs? Of over pesten? Informatie nodig om zelfstandig te wonen? Of over je rechten en plichten? … Je kan bij het JAC terecht met elke vraag.


Het JAC wil meer doen

Het wil jongeren die het moeilijk hebben de steun geven om zelf terug verder te kunnen. Het wil rust bieden aan diegenen die dat kwijt zijn. Het wil de mogelijkheden van jongeren versterken. Het wil jongeren informeren over hun rechten. En hun bijstaan in het benutten ervan. Het wil elke vorm van uitsluiting tegengaan. Het vecht voor een menswaardig leven voor elke jongere.


Het JAC versterkt het welzijn van jongeren. Jouw welzijn, en dat van alle andere jongeren in onze samenleving.

Je kan in onze regio op enkele plaatsen terecht:

JAC Lier

Paradeplein 2

2500 LIER

015 69 56 95

jac@cawboommechelenlier.be

www.jacboommechelenlier.be

JAC Herentals

Hofkwartier 23

2200 HERENTALS

014 23 34 01

0475 97 87 20

jac.herentals@cawdekempen.be

www.jacdekempen.be

JAC Mechelen

Maurits Sabbestraat 119

2800 MECHELEN

015 69 56 95

jac@cawboommechelenlier.be

www.jacboommechelenlier.be

JAC-onthaal Heist-op-den-Berg

Oude Godstraat 40

2220 HEIST-OP-DEN-BERG

015 69 56 95

jac@cawboommechelenlier.be

www.jacboommechelenlier.be


JIP -info in Nijlen!

JIP staan voor Jongeren Informatie Punt. In Nijlen zelf hebben we geen JIP, maar wel JIP-infofolders (meer dan 30 verschillende folders met allerlei jeugdthema's zoals 'Je rijbewijs halen', 'Seks en de wet', 'Op reis naar het buitenland', 'Pesten', 'Mijn ouders gaan scheiden', enzovoort - één voor één thema's die jongeren aanbelangen en je mee op weg kunnen helpen). De folders zijn gratis mee te nemen.

In het gemeentehuis kan je de folders verkrijgen. Daarnaast vind je in het gemeentehuis in de inforekken aan de leestafel allerlei nuttige folders over animatorencursussen, het jeugdaanbod van de gemeente, folders rond seksualiteit - holebi - drank en drugs, folders rond organisaties die buitenlandse projecten voor jongeren opzetten, enzovoort. De moeite om eens een kijkje te komen nemen.