Infoavond over nieuwe geluidsnormen

Infoavond over nieuwe geluidsnormen

 Op maandag 22 april 2013 van 20 uur tot 22 uur vindt er een gratis infoavond plaats in het gemeentehuis over de nieuwe geluidsnormen en het gebruik van een geluidsmeter bij muzikale evenementen.

Nieuwe geluidsnormen?

Vorig jaar keurde de Vlaamse Regering nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten goed die sinds 1 januari 2013 effectief van kracht zijn. De eerste maanden van dit jaar konden organisatoren en zaaluitbaters al wennen aan deze nieuwe regelgeving... zo mag op fuiven bijvoorbeeld de 100 dB(A) niet overschreden worden en is het gebruik van een geluidsmeter nodig. Die geluidsmeter kan binnenkort trouwens door erkende verenigingen ontleend worden voor hun evenementen.

Gratis infoavond

Het gemeentebestuur wil alle organisatoren van evenementen, zaaluitbaters, horecaverantwoordelijken, de verenigingen, ... informeren over de nieuwe geluidsnormen en nodigt daarom een geluidsexpert van de provincie Antwerpen uit als spreker op de infoavond.

Iedereen is welkom in het gemeentehuis van Nijlen (Kerkstraat 4) op maandag 22 april 2013 om 20 uur. Je krijgt er info over de nieuwe geluidsnormen, duiding bij enkele begrippen en de metingen, het gebruik van een geluidsmeter en tot slot is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Info: Jeugddienst Nijlen, tel.: 03 410 03 76, jeugddienst@nijlen.be of milieudienst Nijlen, tel.: 03 410 02 77, milieudienst@nijlen.be