Recordzomer voor jeugddienst!

Recordzomer voor jeugddienst!

Zowel aantal deelnemende kinderen als tevredenheid van de ouders scheert hoge toppen!
 
De activiteiten die tijdens de voorbije zomer door de gemeentelijke jeugddienst werden georganiseerd, braken alle records. Nooit werden er meer Grabbelpassen verkocht, vele activiteiten zaten vol en een bevraging bij de ouders leerde dat men zeer tevreden is over het aanbod en de kwaliteit.
 
De cijfers van voorbije zomer zijn ronduit indrukwekkend.
 
Met 705 verkochte Grabbelpassen bereikte de jeugddienst een aantal dat nooit eerder in de 19-jarige geschiedenis van de Grabbelpas behaald werd. Het zijn er 43 meer dan vorig jaar.
 
Aan Speelplein Boemerang namen 335 kinderen deel, wat neerkomt op gemiddeld 60 kinderen per dag. Dat is het hoogste aantal in 11 jaar.
 
Daarnaast waren er nog de themadagen met 100 tot 130 kinderen per dag en ook voor de uitstappen van Boemerang en de Grabbelpas waren de bussen met telkens 80 tot 130 deelnemers goed gevuld.
 
Er waren dus heel veel gelukkige kindergezichtjes, maar wat meer is, uit een bevraging blijkt dat ook de ouders tevreden zijn over de gemeentelijke jeugdwerking.
 
Hoge tevredenheidscores
75 gezinnen hebben gereageerd op de bevraging. Speelplein Boemerang kregen een 8,5 op 10 en de Grabbelpas deed zelfs nog iets beter met 8,9 op 10. Dat zijn cijfers waar je mee thuis kan komen, maar ook inhoudelijk zijn er interessante dingen te noteren:
 
-       Bij de Grabbelpas worden de creatieve activiteiten zoals knutselworkshops en speelactiviteiten zoals bosspelen, sportinitiaties en themaspelen als leukste activiteiten beoordeeld.
 
-       De zomervakantie is de beste periode om deel te nemen, de noodzaak aan activiteiten tijdens paasvakantie is groter dan tijdens de kerstvakantie. Dit zal volgend jaar mogelijk wijzigingen met zich mee brengen.
 
-       De inzet en het enthousiasme van de 70-koppige animatorenploeg en jeugddienst wordt erg gewaardeerd en zeer positief beoordeeld.
 
-       Er waren ook enkele tips voor bepaalde activiteiten of werking die zullen worden meegenomen in de verdere evaluaties.
 
Info: jeugddienst Nijlen, jeugdconsulent Gunther Melis,
tel.: 03 410 03 76, jeugddienst@nijlen.be