Grabbelpas Nijlen

Grabbelpas Nijlen?

Tijdens een aantal schoolvakanties (krokusvakantie, zomervakantie en kerstvakantie) is de grabbelpaswerking in Nijlen actief.

Grabbelpas Nijlen is een vrijetijdsiniatief.

Kinderen van 4 tot en met 13 jaar kunnen zich bij de Nijlense Grabbelpas amuseren met een divers aanbod aan activiteiten zoals workshops, uitstappen, sportinitiaties, crea-ateliers, theater, een cultureel aanbod, bosspelen, animatie, enzovoort. De activiteiten duren meestal twee à drie uren (de uitstappen duren meestal wel een volledige dag). Voor- of naopvang is niet voorzien.

De grabbelpaswerking is een gemeentelijk jeugdwerkinitiatief.
Een deel van de activiteiten wordt uitgewerkt door de afdeling Sociaal en Vrije Tijd of mee in elkaar gestoken door onze enthousiaste animatoren. Een ander deel activiteiten organiseren we in samenwerking met verenigingen en organisaties uit onze gemeente (of buurgemeenten). De inhoudelijke coördinatie van het activiteitenaanbod wordt opgevolgd en uitgewerkt door de klantenadviseur aanbod, Nathalie Gijsels. De activiteiten worden steeds mee begeleid door onze animatoren (vrijwilligers vanaf 16 jaar waaronder een aantal van hen een cursus 'Animator in het Jeugdwerk' volgden). De animatoren worden gecoacht en gecoördineerd door de jeugdconsulent, Gunther Melis.

Activiteiten tijdens de komende vakantie? Aftellen naar de kerstvakantie!

De grabbelpaswerking tijdens de kerstvakantie vindt plaats op 2, 3 en 4 januari 2019. Voor deze vakantie gelden de geboortejaren van 2018 nog! Wie bijvoorbeeld 4 jaar wordt in 2019 kan pas deelnemen vanaf de krokusvakantie.

Inschrijven gebeurt via https://nijlen.ticketgang.eu. Je dient vooraf een account aangemaakt te hebben (weet je niet zeker of je al een account had, geef dan je mailadres in en klik op paswoord vergeten... wie al een account had, krijgt de nodige gegevens dan toegestuurd. Wiens mailadres niet gekend is, maakt een nieuwe account aan).

Raadpleeg hier onze kerstbrochure. De inschrijvingen gaan van start vanaf donderdag 22 november 2018, vanaf 17.30 uur, en lopen tot 17 december 2018 (of tot alle plaatsen volzet zijn voor een activiteit). Wacht dus best niet te lang! Inschrijven en online betalen gebeurt via https://nijlen.ticketgang.eu.

Wie liever in het gemeentehuis langs komt en met bancontact wil betalen, kan hiervoor langs komen bij het onthaal op donderdag 22 november 2018 tussen 17.30 uur en 18.30 uur. De jeugdconsulent en klantenadviseur aanbod zijn dan speciaal aanwezig.

Wie mag er deelnemen aan Grabbelpas Nijlen?

Meisjes en jongens van 4 t/m 13 jaar (geboortejaren 2005 t/m 2014) kunnen zich inschrijven voor de activiteiten van de Grabbelpas. De inschrijvingen lopen via de site https://nijlen.ticketgang.eu. Belangrijk is dat u een familie-account aanmaakt op deze site, waarbij al uw kinderen die willen deelnemen, ook geregistreerd worden. U kunt ook speciale aandachtspunten voor de begeleiding ingeven. Tijdens het inschrijven dient u ook ineens te betalen (online met kaartlezer en bankkaart of met creditcard). Wie toch liever cash wenst te betalen, kan voor elke schoolvakantie terecht op een inschrijfmoment in het gemeentehuis. Dit wordt mee bekend gemaakt in de brochure.

Enkel geboortejaren tellen! We hanteren voor alle activiteiten de geboortejaren (en houden dus geen rekening met wanneer uw kind jarig is). Wie in 2011 geboren is, kan enkel deelnemen aan activiteiten voor de leeftijdsgroep 7-jarigen (ook al is uw kind tijdens de zomer nog 6 jaar en verjaart het pas in oktober bijvoorbeeld).

Inclusie bij Grabbelpas Nijlen: iedereen welkom!

Grabbelpas Nijlen staat open voor alle kinderen, met of zonder beperking. Uiteraard moet de soort activiteit ook geschikt zijn voor uw kind. We laten dit aan ouders zelf over om daar over te oordelen aangezien zij best weten wat hun kind wel of niet kan doen. Kinderen met een beperking zijn dus welkom, voor zo ver het haalbaar is binnen de draagkracht van de animatorenploeg. Aan de ouders wordt wel uitdrukkelijk gevraagd om vooraf een intakegesprek aan te vragen met jeugdconsulent Gunther Melis. Hij coacht de animatoren en kan zo ook de nodige informatie doorgeven en/of bekijken of er extra begeleiding mogelijk/noodzakelijk is.

Grabbelpas Nijlen, hoeveel kost dat?

Elke activiteit heeft zijn eigen deelnameprijs. Je vindt deze telkens terug in de vakantiebrochure met het aanbod. Er dient telkens vooraf betaald te worden bij de inschrijving. Na het afsluiten van de inschrijvingen, worden annulaties enkel terugbetaald op vertoon van een doktersattest (en wordt er ook steeds een annulatiekost van 2 euro per activiteit aangerekend).

Inschrijven?

Voor het aanbod tijdens de schoolvakanties wanneer de Grabbelpas georganiseerd wordt, moet er steeds vooraf ingeschreven worden. De start- en einddatum van de inschrijvingen worden steeds bekend gemaakt in de brochures. Inschrijven gebeurt online via https://nijlen.ticketgang.eu. U dient wel een familie-account aan te maken waarbij alle deelnemende kinderen geregistreerd staan.

Waar gaan de activiteiten door?

De activiteiten vinden op diverse locaties in onze gemeente plaats. Bij elke activiteit staat in de brochure de juiste verzamellocatie vermeld. Tijdens de zomervakantie gaan er een aantal activiteiten door op Speelplein Boemerang. U meldt dan gewoon aan bij de inschrijftafel. Kinderen die tijdens de zomer zowel in de voormiddag als namiddag een activiteit hebben op Speelplein Boemerang, kunnen tijdens de middag daar blijven eten onder toezicht van de animatoren. Tevens kunt u ter plekke nog inschrijven voor de speelpleinwerking (gecombineerd met een voormiddag- of namiddagactiviteit van de Grabbelpas waar u reeds vooraf voor inschreef).

Grabbelpasverantwoordelijke - contact

 

afdeling Sociaal en Vrije Tijd
Grabbelpas Nijlen
Kerkstraat 4 – 2560 NIJLEN
jeugdconsulent Gunther Melis
klantenadviseur aanbod Nathalie Gijsels
Tel. 03 410 02 11
E-mail: jeugd@nijlen.be

 

Animator worden bij Grabbelpas Nijlen?

Klik dan door naar de pagina "Jeugdwerkers".