Speelplein Boemerang

Speelplein Boemerang?

Tijdens de zomervakantie worden er een vijftal weken speelpleinwerking georganiseerd. Op Speelplein Boemerang werken we met een open speelaanbod: kinderen kiezen zelf wat en waar ze spelen... We hebben verschillende speelhoeken (bouwhoek, crea-atelier, zand- en waterspeelplaats, speeldorpen, een tienerkot, ...) en daarnaast zijn er elke dag ook enkele keuze-activiteiten waaraan kinderen kunnen deelnemen. Er wordt gespeeld, gesport, gekookt, geknutseld, in het bos gespeeld, op tocht gegaan, ...

Elke woensdag is het themadag en op vrijdag trekken we op uitstap (dan is er geen gewone werking voorzien).

Kortom, op Speelplein Boemerang is er veel plezier en ambiance!

Goed weer of slecht weer, het is altijd even leuk! De speelpleinwerking is een gemeentelijk jeugdwerkinitiatief. Alle activiteiten worden in elkaar gestoken door onze enthousiaste animatoren. Elke week staat er een team van een 12 tot 15 animatoren (vrijwilligers vanaf 16 jaar die een cursus 'Animator in het Jeugdwerk' volgden) klaar onder leiding van een ervaren hoofdanimator. Zij worden gecoacht en gecoördineerd door de jeugdconsulent.

Wanneer?

Tijdens de zomervakantie van 2019 opent speelplein Boemerang de deuren op maandag 8 juli 2019 en sluit deze weer op donderdag 8 augustus 2019. De zomereditie van 2019 is trouwens ons zeventiende jaar werking.

Opgelet! Er is geen werking op donderdag 11 juli 2019 vanwege de Vlaamse Feestdag.

Speelpleinuren:
Van maandag tot en met vrijdag kunnen kinderen komen spelen.

Je kan ofwel een halve ofwel een hele dag komen:

 • Voormiddag: van 9 uur tot 12 uur (inschrijven kan vanaf 8.45 uur tot 9.20 uur op het speelplein)
 • Namiddag: van 13 uur tot 16 uur (inschrijven kan vanaf 12.50 uur tot 13.20 uur op het speelplein)

Wie een ganse dag (van 9 uur tot 16 uur) komt, kan ’s middags blijven eten op het speelplein (en brengt zelf een lunchpakket (eten en drankje) mee dan).

Speelplein Boemerang is in de eerste plaats een leuk vrijetijdsinitiatief voor kinderen!

Vooropvang of naopvang is niet voorzien.

Wie mag naar Speelplein Boemerang komen?

Meisjes en jongens van 4 t/m 13 jaar (geboortejaren 2006 t/m 2015) zijn van harte welkom op het speelplein. Wie wil deelnemen, moet wel vooraf geregistreerd staan op onze inschrijfmodule. Hiervoor dien je vooraf een familie-account aan te maken op https://nijlen.ticketgang.eu waarbij je de kinderen die willen deelnemen ook registreert (en de nodige info ingeeft voor de begeleiding).

Inclusie op Speelplein Boemerang: iedereen welkom!

Speelplein Boemerang staat open voor alle kinderen, met of zonder beperking. Tijdens de zomer van 2011 tot en met 2013 werden we begeleid door Yieha! vzw in het verbeteren van onze werking, specifiek voor kinderen met een beperking (deze begeleiding werd mede ondersteund door het provinciebestuur Antwerpen). Na die begeleiding zijn we blijven investeren in onze inclusiewerking.
Kinderen met een beperking zijn welkom, voor zo ver het haalbaar is binnen de draagkracht van de animatorenploeg. Aan de ouders wordt wel uitdrukkelijk gevraagd om vooraf een intakegesprek aan te vragen met de jeugdconsulent, Gunther Melis.

Wat doen we om de werking inclusief te maken?

 • We laten kinderen met een beperking meespelen en passen spelen aan waar nodig.
 • We hebben dagelijks een inclusie-animator, die één-op-één-begeleiding kan aanbieden.
 • Onze animatoren hebben extra vorming gekregen in het omgaan met kinderen met een beperking.
 • We hebben een chill out (snoezelruimte) waar kinderen met of zonder beperking actief kunnen relaxen.
 • We werken met pictogrammen op onze wegwijzers, aanduidingen van speelhoeken en passen onze speluitleg aan waar nodig.
 • Op basis van het intakegesprek weten onze animatoren hoe ze de best mogelijke begeleiding kunnen bieden.

Speelplein Boemerang, hoeveel kost dat?

Per kind bedraagt de prijs 2,50 euro per halve dag (een ganse dag kost dus 5 euro).

Hiervoor krijg je een drank en een versnapering, je bent verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en amuseert je op het speelplein!

Kinderen krijgen in de voormiddag een water of melkdrankje met een koek. In de namiddag is er voor iedereen een stuk fruit met een ruimer assortiment frisdranken, water, (choco)melk en Fair Trade -sapjes.

Inschrijven?

Voor de gewone speldagen hoef je niet vooraf in te schrijven… (maar het kan wel). Je schrijft ofwel gewoon ter plaatse in op het speelplein ofwel vooraf in via onze inschrijfmodule (en dan heb je ook ineens vooraf betaald - dan moet je op het speelplein enkel nog aanmelden en daarna kan je direct gaan spelen). Vooraf inschrijven dient wel altijd te gebeuren voor onze uitstappen!

Elke deelnemer aan Speelplein Boemerang moet haar/zijn eigen account hebben op onze inschrijfmodule (https://nijlen.ticketgang.eu). Door alle nodige informatie in te vullen, beschikt de jeugdconsulent en de animatorenploeg over alle nodige gegevens van uw kind(eren).

Ouders die graag hun kinderen al wel vooraf inschrijven (en hiervoor betalen), kunnen dit vanaf 1 mei 2019 op https://nijlen.ticketgang.eu. Let wel: je kan enkel voor volledige dagen inschrijven (en hou rekening dat je bij annulatie steeds een annulatiekost van 2 euro per dag betaalt). Op het speelplein zelf blijft er uiteraard voldoende capaciteit beschikbaar om ter plaatse in te schrijven.

Waar gaat Speelplein Boemerang door?

Je bent van harte welkom op ons speelplein dat zich in Nijlen bevindt. We zijn te gast in de Goezo! -school en lokalen van IBO Dol-fijn in de Klokkenlaan te Nijlen: een prachtige afgesloten speellocatie met groot grasveld, een groene omgeving met bomen, voldoende overdekte speelruimte, voldoende binnenlokalen, degelijk sanitair, enzovoort.

Speelpleinadres: Klokkenlaan 25 - 2560 NIJLEN | Postadres Speelplein Boemerang: Kerkstraat 4 - 2560 NIJLEN

Uitstappen?

Elke week, steeds op vrijdag (en tijdens week 5 op donderdag!), wordt er een uitstap gepland. Op deze dagen is er geen gewone werking. De uitstappen tijdens de zomer van 2019:

 • 12 juli 2019: uitstap naar (nog in te vullen)
 • 19 juli 2019: uitstap naar (nog in te vullen)
 • 26 juli 2019: uitstap naar (nog in te vullen)
 • 2 augustus 2019: uitstap naar (nog in te vullen)
 • 8 augustus 2019: uitstap naar (nog in te vullen)

Meer info over de uitstappen krijg je bij de jeugdconsulent of raadpleeg online onze speelpleinbrochure (beschikbaar voorjaar 2019). Je schrijft vooraf in via onze inschrijfmodule want de plaatsen zijn beperkt. De inschrijvingen gaan van start vanaf 1 januari 2019 en lopen via https://nijlen.ticketgang.eu.

Visietekst Speelplein Boemerang

Waar staat Speelplein Boemerang voor, wat vinden we belangrijk, hoe loopt onze werking, ... de animatorenploeg en jeugdconsulent werkten een visietekst uit die goedgekeurd werd door het schepencollege.

Lees hier meer.

Facebookpagina Speelplein Boemerang: https://www.facebook.com/speelpleinboemerang.nijlen

Speelpleinverantwoordelijke - contact

afdeling Sociaal en Vrije Tijd
Speelplein Boemerang
Kerkstraat 4 – 2560 NIJLEN
Jeugdconsulent: Gunther Melis
Tel. 03 410 03 76
E-mail: gunther.melis@nijlen.be

 

Animator worden bij Speelplein Boemerang?

Klik dan door naar de pagina "Jeugdwerkers".